Communityplatform pakketselectie Consumentenbond (presentatie CMNL #32)

Het selecteren van het juiste community platform, dat voldoet aan de wensen van jouw organisatie: hoe doe je dat zo effectief mogelijk?

Bekijk hier mijn presentatie op 27 mei 2014 tijdens de 32e bijeenkomst CMNL (Community Managers Vakvereniging Nederland). Onderwerp: het praktijkverhaal van de Consumentenbond over de pakketselectie van hun communityplatform (waar ik Head of Community ben).

Over o.a. user stories, requirements, SSO, RFP, proof of concept en meer. Bekijk hier de presentatie:
Lees verder

5 praktijklessen uit de online communities van Kassa & Radar

Wat als je online community meer bereik oplevert dan je tv-programma? Ben je dan een tv-programma met een community? Of een community met een tv-programma? Een relevant identiteitsvraagstuk, aangezien de consumentencommunities van VARA’s Kassa en Tros Radar hard groeien. Omdat de meeste communities deze volwassen fase niet halen, is het interessant om de praktijklessen van Kassa en Radar onder de loep te nemen.
Lees verder

Praktische tips voor je (digitale) werkplek: verbeter je werkhouding & productiviteit

De gemiddelde Nederlandse werknemer werkt bijna 4 uur per dag achter de computer. Daarbij is het gebruik van smartphones en tablets niet eens meegerekend. Al die beeldschermen vormen samen jouw online werkplek. Maar hoe gebruik je die werkplek effectief en richt je deze efficiënt in? Lees hier een aantal eenvoudige tips en tools om een gezonde werkhouding te creëren en sneller te typen en informatie te vinden.
Lees verder

Zijn jouw webshop & mailings al 2014-proof? Tips & praktische toepassingen

Als je actief bent in e-commerce, zal het Meet Magento event je niet ontgaan zijn. E-commerce blijft groeien, Magento is volwassen en er liggen nog genoeg online kansen voor webshops! Lees in dit artikel de laatste tips en praktische toepassingen om je webshop en bijbehorende e-mailmarketing te optimaliseren.
Lees verder

Slimmer werken: start vandaag met je persoonlijke online takensysteem

In mijn boek Slimmer Online Werken gaat het vaak om een handige trucs, tools en apps. De mogelijkheden lijken eindeloos, maar ze kunnen werk alleen maar faciliteren. Oftewel: het gedrag van de gebruiker bepaalt in grote mate de effectiviteit. Toch is de opkomst van de online tools en cloud computing een verademing. Ik leg dit graag uit aan de hand van hét primaire onderdeel van je werk: het uitvoeren van acties.
Lees verder

Elke dag een volle mailbox? Hou ‘m leeg met deze 4 mappen!

Hoeveel e-mails staan er nu in jouw inbox? Staan gelezen berichten tussen de ongelezen e-mails? En wat te denken van al die e-mails waar je nog iets mee moet doen? E-mail is het meest gebruikte online communicatiemiddel en kan daarom nogal wat informatiestress opleveren.
Lees verder

Slimmer online werken: tools update

In mijn boek Slimmer Online Werken schrijf ik in de inleiding dat de huidige digitale versnelling niet alleen veel kansen biedt, maar ook uitdagingen veroorzaakt. Zeker omdat er continue veranderingen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met het aanbod en levensduur van de vele online programma’s en apps.

Die tools zijn handig en faciliterend, maar nog belangrijker mijns inziens zijn de attitudes en gedrag van de mensen die het gebruiken: jij dus! Juist in een steeds versnellende en veranderende wereld, is flexibiliteit en het lef om te experimenteren een belangrijke constante factor denk ik.

Bijvoorbeeld omdat software telkens wordt vernieuwd, of omdat een app van de markt verdwijnt. Of omdat er betere alternatieven op de markt komen.

En ook het #sow60 boek ontkomt daar niet aan: tijd voor een inhoudelijke update dus!
Lees verder

De nieuwe B2B webshop van Ten Kate Textiel is officieel gelanceerd

Ik blog hier veelal over slimmer werken, events en online trends. Weinig over mijn werk bij Ten Kate Textiel. Maar in deze blog wel. Ik namelijk trots op mijzelf. De nieuwe B2B webshop van Ten Kate Textiel is officieel gelanceerd! Bloed, zweet en tranen heeft het de afgelopen jaren gekost, maar hiermee gaan we de online zakelijke textielmarkt hopelijk op z’n kop zetten. Even een promo via het persbericht hieronder 😉
Lees verder

‘Laat het internet voor je werken’ (column)

Met een aantal slimme online tools maak je een Zwitsers zakmes van je smartphone, tablet en computer.

In 2010 vertelde Eric Schmidt, toenmalig CEO van Google, dat we elke twee dagen meer informatie creëren dan de mensheid in zijn geheel tot 2003 heeft geproduceerd. Met een aantal slimme tools kun je er eenvoudig grip op krijgen.

Schakel je computer, smartphone en tablet slimmer in en laat het internet voor je werken! Een aantal voorbeelden.
Lees verder