Met een aantal slimme online tools maak je een Zwitsers zakmes van je smartphone, tablet en computer.
In 2010 vertelde Eric Schmidt, toenmalig CEO van Google, dat we elke twee dagen meer informatie creëren dan de mensheid in zijn geheel tot 2003 heeft geproduceerd. Met een aantal slimme tools kun je er eenvoudig grip op krijgen.
Schakel je computer, smartphone en tablet slimmer in en laat het internet voor je werken! Een aantal voorbeelden.
If this then that
Verken bijvoorbeeld eens IFTTT: dat biedt duizenden mogelijke combinaties om jouw online accounts zoals Twitter, Evernote, Dropbox en LinkedIn binnen een paar klikken ‘aan elkaar te knopen.’
IFTTT staat voor ‘if this, then that’ – Als een bepaalde actie plaatsvindt, voer dan de volgende taak uit. Zo kun je je favoriete RSS-berichten automatisch laten opslaan op online bookmarkingsites zoals Delicious of Diigo. Ook kun je automatisch een sms ontvangen wanneer een organisatie via een blog met een RSS-feed een nieuw event aankondigt.
Een slimmere manier om te delen
Heb je veel interessante artikelen te delen via Twitter, LinkedIn of Facebook? Dan is Buffer uitermate handig. Met Buffer kun je namelijk updates voor deze sociale netwerken ‘bufferen’ en ze keurig over de dag naar je volgers laten verspreiden wanneer jij dat wilt. Met één klik op computer, smartphone en tablet kun je artikelen in je Buffer plaatsen, waarna de berichten automatisch worden geplaatst op de door jou gekozen netwerken.
Maak je eigen verhaal
Wil je eenvoudig een verhaal maken van online informatie? Kijk dan eens naar Storify. Daarmee kun je online content (zoals artikelen, presentaties, tweets, YouTube-video’s en foto’s) verzamelen, en deze als een verhaal naar buiten brengen.
Dit verhaal is vervolgens eenvoudig online te zetten en eventueel op je eigen website in te voegen. Een perfecte tool voor de thuisjournalist (zelfs de NOS gebruikt het) of projectgroepen. Het is ook handig om op deze manier bijvoorbeeld een live-verslag te maken van een event – Storify is altijd up-to-date.
Deze colum schreef ik eerder voor Nuzakelijk: dat artikel is hier te vinden.
Geschreven door Stephan ten Kate.
Geen artikel meer missen? Abonneer je gratis via RSS of per e-mail.