Commercieel crowdsourcing door Roamler

De invite was al een tijdje binnen, maar sinds een week begin ik Roamler te verkennen. “Roamler biedt organisaties de kans snel, grootschalig, flexibel en goedkoop informatie uit het veld te verzamelen” (Frankwatching).

Ik ben vooral gecharmeerd van het spelelement dat er in zit, in combinatie met het geld verdienen door mijn kennis te delen via kleine opdrachten. De eerste stap naar commercieel crowdsourcing in Nederland?

Gebruikers van Roamler worden Roamlers genoemd. Via de app die ze op hun smartphone hebben geïnstalleerd, worden ze als verkenners ingezet door opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten zijn soms gerelateerd aan de locatie van de Roamlers.

En het interessante: Roamlers verdienen geld door deze opdrachten uit te voeren!

Simpele opdrachten zoals het fotograferen van je koffiezetapparaat en aangeven hoe tevreden je er over bent zijn onderdeel van de training. Misschien leuke kennis voor Philips en Douwe Egbert omdat ik tevreden over mijn Senseo ben.

Maar ook publieke ruimtes worden verkend: de opdracht rechts afgebeeld vraagt mij een foto te maken van een openbare buitenspeeltuin, inclusief een omschrijving en de staat er van. Door de GPS locatie automatisch mee te nemen, ontstaat zo een mooi overzicht van openbare speeltuinen – handig als dit later als open data wordt gedeeld!

Maar ook maatschappelijk belangrijke kennis kan verzameld worden: je wordt bijvoorbeeld gevraagd een gevaarlijke verkeerssituatie te fotograferen en uit te leggen wat het gevaar inhoudt.

Roamler is nu nog in beta en is alleen te gebruiken met een invite. Potentie heeft het wel: het is snel, mobiel, makkelijk én er zit een duidelijke payoff voor de gebruiker in. En niet alleen ik geloof er in: Roamler schijnt een investering van 500.000 euro te hebben binnengehaald (bron: Marketingfacts).

Bekijk in onderstaande video hoe Roamler interessant kan zijn voor organisaties: namelijk mobiele Roamlers inzetten om nieuwe inzichten op te doen.

Wat is jouw mening over Roamler?
Zou jij deze opdrachten willen uitvoeren voor een klein vergoeding?Geen artikel meer missen?
Abonneer je gratis via RSS of per e-mail.

Pagina delen: Facebooktwitterpinterestlinkedin

5 reacties op “Commercieel crowdsourcing door Roamler

  1. Jazeker zou ik deze opdrachten willen uitvoeren… alleen is het zo moeilijk om aan een invite te komen :'(

    Geniaal idee om op deze manier mensen te activeren tot het onderzoeken, in beeld brengen en becommentariëren van hun leefomgeving!

  2. Het was bij mij even van de radar verdwenen, en heb dus geen werk gemaakt van het verkrijgen van een invite. Ik vind het een superidee, het spelelement maakt er ook een beetje een foursquare/feest.je van. Daarbij baseer ik al mijn mogelijke eigen aankopen op reviews van anderen. Roamler legt verantwoordelijkheid bij de consument en dat is wat veel mensen graag willen! Meedenken! (ook al is het maar op een heel klein niveau)

    Mocht je al een invite kunnen sturen? 🙂

  3. Helaas nog niet: ik begin net aan de betaalde opdrachten in de trainingsfase. Ik laat van mij horen wanneer ik invites kan sturen (bij level 3 volgens Roamler zelf: http://blog.roamler.com/?p=981).

Reacties zijn gesloten.