Siri op de iPhone 4S: de toekomst van slimmer werken?

Met veel bombarie is gisteren de iPhone 4S en iOS5 geïntroduceerd. Voor sommigen een beetje een teleurstelling omdat er geen iPhone 5 werd geïntroduceerd.

Echter, een software onderdeel van de iPhone 4S lijkt heel interessant in het kader van slimmer werken en communiceren: Siri. Lees, en vooral zie, hoeveel potentie deze spraakbesturingsdienst heeft!

Kortgezegd kan je met Siri via spraakopdrachten berichten versturen (sms, email, you name it), oproepen starten, agendapunten verwerken, weersverwachtingen opvragen, berekeningen uitvoeren, winkels in de buurt opzoeken, etc etc. En dat door alleen maar je stem te gebruiken. Siri analyseert ook nog eens hoe jij de tool gebruikt, en schijnt daar ook nog van te leren.

Siri zal in eerste instantie helaas nog niet in het Nederlands werken, maar dat zal vast een kwestie van tijd zijn als het een succes blijft. En een succes wordt het volgens mij wel: niet alleen voor geeks, maar eigenlijk voor elke smartphone eigenaar lijkt mij dit fantastisch om te gebruiken in het wilde westen van alle communicatie tools!

Bekijk in onderstaande video hoe Siri werkt. Voor iedereen die de gehele Aple Keynote wilt bekijken, deze is hier te zien.

Welke mogelijkheden zie jij om Siri te gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden?
Geen artikel meer missen? Abonneer je gratis via RSS of per e-mail.

Pagina delen: Facebooktwitterpinterestlinkedin

Één reactie op “Siri op de iPhone 4S: de toekomst van slimmer werken?

  1. Ik had inderdaad al gehoort dat SIRI op de iphon te vinden is. Ook had ik gehoort dat een van de commercials van SIRI een klein meisje had uitgescholden in de winkel haha vond het hilarisch om te horen. Maar het draaide natuurlijk op iets minder leuks uit want het meisje was erg geschrokken maar eind goed al goed alles was goed gekomen.

Reacties zijn gesloten.