Je twitter links automatisch opslaan

Twitter is druk bezig haar deuren te sluiten voor veel diensten die gebruik maken van Twitter’s data. Veel mensen gebruikten IFTTT om de links die ze op Twitter delen automatisch op te slaan in Evernote of te bookmarken in Delicious. Met Twitter’s nieuwe regels is dat helaas niet meer mogelijk via IFTTT, maar…

… er bestaat een eenvoudige manier om wél je Twitter links op te slaan!

Manier 1: alle links opslaan via Packrati.us

Ik gebruikte Packrati.us al eerder, maar door de komst van IFTTT was deze dienst overbodig voor mij. Nu is het echter weer dé manier om je Twitter links op te slaan! Het kan de url’s in jouw tweets opslaan in Delicious, Pinboard, Diigo, historious, Instapaper en Pocket (Read It Later).

Dit doe je als volgt:

 1. Ga naar Packrati.us, log linksboven in met je Twitter account, en bevestig per e-mail deze koppeling.
 2. Eenmaal met Twitter gekoppeld, voer je rechts je accountgegevens in van de dienst waar je de Twitter links wilt opslaan (in onderstaand screenshot Delicious).delicious koppelen aan packrati.us
 3. Vervolgens kan je de nodige opties instellen over hoe je url’s opgeslagen gaan worden. Denk aan het uitklappen van verkorte url’s zoals t.co en bit.ly, het wel of niet vermelden van de tweet tekst bij de omschrijving en de tag die bij elke opgeslagen link wordt geplaatst:opties instellen voor het opslaan van twitter links in delicious
 4. En dat is het! Nu worden de links die je via Twitter deelt automatisch opgeslagen!
  Zie hoe als test de link in onderstaande tweet wordt opgeslagen in Delicious.
  De tweet:

  Zaterdagochtend test 11:01 bit.ly/Q76wi8
  — Stephan ten Kate (@stenkate) November 3, 2012

  De bookmark in Delicious:
  twitter link opgeslagen in delicious via packrati.us

Manier 2: je geplande links opslaan via Buffer en IFTTT

Wil je packrati.us niet gebruiken en alleen bij IFTTT blijven?
Als je je links via Buffer deelt en inplant, dan is dit recipe erg handig.
Gebruik je liever Instapaper, Evernote of Diigo? Maak dan je eigen actie aan in IFTTT: dit is in enkele tellen aangemaakt!

ifttt recipe om buffer ur's automatisch op te slaan in delicious
 

Via RSS links opslaan: beperkt en slechts mogelijk tot 5 maart

Er bestaan ook mogelijkheden om de RSS feeds die in Twitter aanwezig zijn te gebruiken voor het opslaan van tweets. Ik kies daar bewust niet voor vanwege 2 redenen:

 1. Twitter zal na 5 maart 2013 de RSS mogelijkheid verwijderen met hun nieuwe API v1.1 (het is even afwachten of Packrati.us dan ook moeilijkheden gaat krijgen).
 2. Je kunt een RSS feed aanmaken van alleen de links in je tweets en die vervolgens via IFTTT koppelen. Echter, dan zal alleen de link naar die tweet worden opgeslagen. En niet de link in de tweet, en dat is wel wat je wilt!

  Wil je toch met die RSS feeds experimenteren? Hieronder staat de feed.
  Vervang [gebruikersnaam]  voor je eigen Twitter gebruikersnaam, en je hebt een feed met alle links die je via Twitter deelt. Handig in Google Reader e.d.!

  https://search.twitter.com/search.atom?q=http%20from%3A[gebruikersnaam]&src=typd

Update voor Delicious gebruikers

Ik kwam er achter dat het voor Delicious gebruikers nog eenvoudig is om twitter/linkedin/facebook links automatisch op te slaan: lees deze blog daar voor.

—————

Handig artikel toch?

Meer ‘slimmer online werken‘ onderwerpen zal ik begin 2013 delen in mijn boek dat ik samen met Frankwatching en Haystack zal uitbrengen voor een lage prijs.
Lees er alles over op mijn Facebook pagina!
—————
Geschreven door Stephan ten Kate.
Geen artikel meer missen? Abonneer je gratis via RSS of per e-mail.

Pagina delen: Facebooktwitterpinterestlinkedin