Slimmer online werken als kenniswerker 2.0 (#sow60)

slimmer werken met ict en zo information overload voorkomenICT is het gereedschap van elke kenniswerker en kan op een eenvoudige manier communicatie en samenwerking faciliteren. Toch wordt het vaak als belemmerend gezien, zeker in een digitaal landschap met een versnippering aan tools en informatiestress.

En dat is jammer voor de efficiëntie en werkbeleving van het gereedschap: een timmerman weet immers ook precies welke hamer wanneer en hoe te gebruiken!

Wat zou jij willen leren om slimmer te werken?

(e-)boek over slimmer werken

Zoals ik al eerder op mijn Facebook pagina deelde, ben ik door uitgeverij Haystack en Frankwatching gevraagd een ebook én fysiek boek te schrijven over slimmer werken/lifehacking (wat is dat laatste??).

Een super relevant onderwerp, want in de huidige informatiemaatschappij zijn we allemaal kenniswerkers. En kenniswerkers worden gefaciliteerd door hun digitale tools om (samen) te werken. Maar de ontwikkelingen van de laatste jaren gaan ook gepaard met termen als informatiestress, e-mail overload, en een versnippering van online (social media) software.

En wat te denken van Het Nieuwe Werken? We worden geacht steeds mobieler te werken, maar welk effect heeft dat op jouw productiviteit?

In mijn boek zal ik niet alleen ingaan op de tools die het leven makkelijker maken, maar ook op dagelijkse gewoontes en de attitudes van een moderne kenniswerker. Met minimale inspanning toch snel resultaat!

slimmer werken met ict: geen hulp meer nodig!

Wat zou jij willen lezen en leren over ‘slimmer werken’?

Met het boek wil ik jou helpen en inspireren, en daarom bepaal jij ook de inhoud er van!

 • Wat is voor jou ‘slimmer werken’?
 • Over welke onderwerpen zou je meer willen lezen en leren?
 • Waar loop je tegenaan in je werk?
 • Zoek je andere manieren om samen te werken met je collega’s?
 • Met welke vragen loop je al een tijdje met betrekking tot social media?

Ik hoor het graag in de reacties hieronder, zodat dit boek voor iedereen een handzame start kan worden naar kenniswerker 2.0!

Direct bestellen >

Te koop via o.a.: Bol.com en Managementboek.

————————————————–
Geschreven door Stephan ten Kate.
Geen artikel meer missen? Abonneer je gratis via RSS of per e-mail.

Pagina delen: Facebooktwitterpinterestlinkedin

8 gedachten over “Slimmer online werken als kenniswerker 2.0 (#sow60)

 1. Ik zou graag wat meer lezen over vergaderen op afstand. Hoe kan dat makkelijk en welke (video) tools zijn er los van mijn bedrijfsnetwerk? Ik zou ook wel iets willen lezen over slim zoeken. Hoe vind ik in de enorme berg met (online) informatie snel de juiste gegevens?
  Dank je en succes. Mooi initiatief dit!
  Groet @Elbrich_

 2. Hi Elbrich,

  Ik weet niet helemaal of ik in kan gaan op bedrijfsoplossing met betrekking tot video conferencing, maar het slim zoeken zal ik zeker meenemen.

  Bedankt voor je input!
  Als jij of collega's nog andere wensen hebben: plaats ze hier gerust!

 3. Stephan,

  Waarschijnlijk ben ik al te laat, maar de Nederlandstalige wikiversiteit (http://beta.wikiversity.org/wiki/Hoofdpagina) zou absoluut een plekje in je boek moeten krijgen. De manier waarop we kennisdelen, zelf spreek ik liever over 'leren' gaat veranderen als we met z'n allen energie gaan steken in openbare netwerken en we naakt gaan leren. Heb je al benaderd via Facebook en LinkedIn. Ik hoop dat we elkaar nog spreken voordat je boek definitief is.

  Groet,

  Tim Ruijters

Reacties zijn gesloten.