Presentatie: slimmer werken op de digitale snelweg

Voor VTL (hét kenniscentrum voor de transport en logistiek sector) heb ik afgelopen week onderstaande onderstaande presentatie gegeven, inclusief een stappenplan om als kenniswerker aan de slag te gaan met sociale media en slimmer te werken.

Doel was om om aan te geven dat:

 • De informatie- en netwerkmaatschappij vraagt om nieuwe vaardigheden en attitudes.
 • Social media op organisatieniveau strategisch aangepakt moet worden.
 • Social media op een persoonlijk niveau daarentegen voornamelijk gaat om ervaren en open staan voor experimenten: tools veranderen, maar je attitude is de constante.
 • Een opleiding kenniswerker bestaat niet, het kan daarom nooit kwaad om eens reflectie te hebben op je eigen werkprocessen en samenwerkactiviteiten. Slim omgaan met alle signalen die op je af komen is daarbij essentieel.

Na een eerste verkenning door interne interviews en een online analyse van hun vakgebied, heb ik een stappenplan opgezet waarmee de medewerkers hun eerste stappen kunnen maken op een manier waarbij hun online identiteit een verlengstuk is van hun eigen persoonlijkheid en krachten. Dit nadat eerst de rol van sociale media en de veranderingen in de maatschappij en voor organisaties uiteen werden gezet.

Bekijk hieronder de presentatie:

Geen artikel meer missen? Abonneer je gratis via RSS of per e-mail.

Pagina delen: Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 reacties op “Presentatie: slimmer werken op de digitale snelweg

 1. Wel erg veel slides; véél meer dan de hooguit 15 die worden aangeraden…
  Maar je wilt ook zoveel vertellen!
  Groeten,
  Wim

 2. Het aantal onderwerpen was in de briefing die ik kreeg nog breder, dus het was hard mijn best doen om dat te minimaliseren zonder aan de doelstellingen voorbij te gaan.

  Wat betreft het aantal slides: ze zijn meer bedoeld als ondersteuning van mijn verhaal ter plekke. Het aantal van 15 vind ik dan ook erg star, en is waarschijnlijk gebaseerd op de vele ppt presentaties met vele bullet-points, volzinnen en een presentator die de slides half voorleest. Ik kies bewust voor meer visueel ingestelde slides met headlines, om op ie manier deze kennisuitwisseling ook nog interessant te maken via bijvoorbeeld slideshare. 🙂

Reacties zijn gesloten.