5 redenen waarom je Foursquare wilt gebruiken

Zo.. vlak voor deze post online gaat eerst even op Foursquare ingechekt bij de Stadskantine waar ik op dit moment aan het flexwerken ben.

Ja, ik ben zo’n nerd die eerst incheckt bij een locatie voordat hij koffie bestelt. En nee, dat hoef je heus niet alleen te doen om aan anderen te laten zien op welke toffe of saaie plekken je je bevindt.

Lees hier 5 redenen waarom je Foursqaure zou willen gebruiken.

1. Koppel Foursquare aan je agenda

Foursquare is nuttig te gebruiken als log van alle bezochte plekken waar je bent geweest. En als je nog een stapje verder gaat kan je via de tool IFTTT (binnenkort hier een review van deze zeer handige tool!) je check-ins koppelen aan jouw digitale agenda: in een oogopslag is duidelijk waar je was en wanneer!

2. Verkennen van leuke plekken

Als Amsterdammer heb ik 100.000 locaties om naar toe te gaan voor een bepaald doel, maar ik ken heus niet alles: waar zitten de pareltjes die ik nog niet ken? Via Foursquare kom je soms op leuke tips is mijn ervaring. Volg een aantal mensen en je ziet waar zij inchecken.

Maar misschien nog leuker: bekijk de lijstjes van gebruikers en de tips die ze bij locaties achterlaten: serendipiteit ten top! Ook is het mogelijk om lijsten van andere gebruikers te volgen, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe tips van hen!

Bijvoorbeeld op zoek naar leuke flexplekken in Amsterdam?
Bekijk deze lijst van 131 items eens, met categorie indeling!

3. Favoriete locaties indelen

Ik houd van lijstjes en onthoud ook graag de leuke tentjes. Combineer dit en je hebt de hierboven aangehaald Foursquare lijstjes. Niet alleen handig om met anderen te delen, maar ook makkelijk voor je eigen naslagwerk. Zo heb ik bijvoorbeeld lijstjes van locaties voor koffie, een snelle bite, eetcafés, restaurants en clubs.

Handig als je even geen inspiratie hebt en je een archief hebt opgebouwd!

4. ‘To-do’ lijst bijhouden

Een standaard lijst binnen Foursquare, is de ‘To-Do lijst’: vink eenvoudig locaties aan die je nog wilt bezoeken. Of je nu een tip op Foursquare leest, of langs een gezellig uitziend café fietst: je hebt ze snel opgeslagen!

5. Inchecken werkt verslavend

Ik zal eerlijk tegen je zijn: ik vind het inchecken leuk verslavend. Je verzamelt een digitale collectie van fysieke plekken, en behaalt daar soms leuke badges en het ‘mayorship’ mee (dit laatste word je als je het vaakst hebt ingecheckt op die locatie). Niet heel nuttig, wel leuk voor je verzamelaarsinstinct!

Hoe gebruik jij Foursquare?

Hoe kijk jij tegen Foursquare aan, heb je andere tips? Ik lees ze graag in de reacties!

Geen artikel meer missen? Abonneer je gratis via RSS of per e-mail.

Pagina delen: Facebooktwitterpinterestlinkedin

10 reacties op “5 redenen waarom je Foursquare wilt gebruiken

 1. Hi Edo,
  IFTTT is zeker niet alleen voor smartphone apps! Het koppelt verschillende online diensten aan elkaar: if this than that. Bijvoorbeeld in Google Reader als favoriet gemarkeerde berichten automatisch opslaan als bookmark in Delicious of een andere tool.

  Houd volgende week deze blog in de gaten!

 2. In bovenstaande reactie heb ik je link verwijderd Johan: schaamteloos reclame maken en linkbuilding door een niet-relevante opmerking wordt hier niet gewaardeerd.

  Misschien wil je je ervaringen delen waarom je Foursquare gebruikt??

 3. Ook tof: Koppeling met Sonar
  http://www.sonar.me/

  Even inchecken bij een (netwerk) borrel en je krijgt gelijk een tip over wie je waarschijnlijk wilt spreken, met beargumentatie van gemeenschappelijke interesses en kennissen 🙂

 4. You're welcome! En niet via Path inchecken en koppelen aan Foursquare: dat vinden mensen niet leuk heb ik gemerkt 😉

  Op zich is Wunderlist natuurlijk ook handig voor lijstjes algemeen, maar hier heb je gelijk wat meer context. Net zoals ik to-watch films via IMDB bijhoud.

Reacties zijn gesloten.