Weekly catch week 4

Met alle blogs wordt de rol van content filtering steeds belangrijker. Je sociale netwerk (bijvoorbeeld Twitter) kan deze rol van curator op zich nemen, maar ik probeer ook via de weekly catch een filter aan te bieden voor de interessante artikelen over social media en slimmer werken. Deze week een redelijk diverse selectie over interne social media, social branding, de eenzaamheid van Twitter, de inefficiëntie van e-mail, en een hele gave presentatie tool om in de gaten te houden. Veel leesplezier!

Social media

8 argumenten voor Interne Social Media volgens managers in Nederland
Interessante inforgraphic die het belang van interne social media wil bevestigen, met als belangrijkste argument het ‘vinden en verbinden van mensen en expertise’.

Social branding: geen kunst(je) maar een gunst!
“If I tell my Facebook friends about your brand, it is not because I like your brand, but rather because I like my friends.”

5 belangrijke sociale trends voor 2011
Vijf mogelijke trends die het komende jaar in de maatschappij te zien zullen zijn.

De social media ranking factors 2011
Heel handig naslagwerk van 20 essentiële elementen van een social media campagne.

Sociologe: Twitter maakt minder menselijk
“We gebruiken levenloze voorwerpen om onszelf ervan te overtuigen dat zelfs wanneer we alleen zijn, we samen zijn met anderen (…) En als we daadwerkelijk samen zijn met anderen, sluiten we ons weer af door het voortdurende gebruik van mobieltjes. Er heerst grote verwarring over wat belangrijk is in onze menselijke relaties. In eenzaamheid, nieuwe intimiteiten, in intimiteiten en nieuwe eenzaamheid.”

Slimmer werken

Te veel e-mail, een eeuwenoud probleem
Omdat e-mail zo eenvoudig en gratis is, is er geen kritische reflectie op het gebruik er van.

SlideJockey maakt einde aan lineair presenteren
Dit is in theorie een hele gave app die presentaties echt een keer interactief maakt! Weliswaar interactie door technologie ipv de presentator, biedt SlideJockey via de iPad app de mogelijkheid om een niet-lineaire presentatie (geen vaste volgorde) te geven, met interactie met het publiek via een iPhone app. Mooie tool om in de gaten te houden!

E-commerce

Dossier Webwinkel: In 12 stappen naar je eigen webshop (ebook)
Nuttig en inspirerend e-book over het opzetten van een webshop, geschreven door de oprichters van LensBestel.nl.

Pagina delen: Facebooktwitterpinterestlinkedin