Weekly catch week 40

Voortaan zal ik de ‘weekly catch’ rubriek op maandag publiceren. Niet alleen omdat het dan ook de analyse van de zondag er bij zit, maar ook om iedereen een rustige zondag te geven ­čśë

Dus bij deze weer een mooie selectie van artikelen die ik de afgelopen week met interesse gelezen heb en graag wil delen. Deze keer met informatie over onder andere social media management en advisering, cijfers en trends, onderwijs innovatie, en informatieverspreiding.

Social media algemeen

The Stack: The Fifteen Classes of the Social Business Software Suite
Wow! Goede indeling van verschillende social media platformen en software. Nuttige categorie├źn met duidelijke overzichten naar de verschillende aanbieders.

Overheid open u!
Dit artikel gaf mij een idee waar informatievoorziening vanuit de overheid naar toe kan gaan. De basis: overheidsinformatie open aanbieden, zodat anderen deze informatie kunnen verwerken in mashups.

comScore Data Mine
Die iedereen met een voorliefde voor cijfers en visualisaties daar van op het gebied van social media zou deze website moeten bezoeken!

Meet Speed, Daughter of King Content and Queen Engagement
Bloggen niet meer actueel? Misschien wel actueler dan ooit nu meer en meer informatie via sociale media gedeeld wordt. Hoe dit gegeven nu optimaal in te zetten voor organisaties?`

31 Confessions of a Social Media Consultant after 1 Year (almost)
Mooi kijkje in de keuken van een social media consultant die ‘half marketing, half geek’ is. Misschien ook relevant voor mijn eerste baan straks?

What do Social Media Managers do? Part 1
In het verlengde van de voorgaande link, een inzicht in wat scoial media managers doen.

Interne social media

Enterprise Social Media Becomes a Necessity
Interessant onderzoek hoe social media geïmplementeerd is binnen organisatie, en hoe het van waarde is op weg naar enterprise2.0.

Scholen en docenten: omarm social media!
Ik leer zo veel van de informatie die via verschillende social media gedeeld worden, waarom zou het onderwijs hier ook niet van kunnen profiteren?

Lifehacking

TwUnfollow.com
Erg handige tool die aangeeft wie van je Twitter volgers zij gestopt met jou te volgen. Op deze manier kan je makkelijk de conversatie met die persoon aangaan als je dat wilt.

Presentatie

Ik kwam deze presentatie tegen die aangeeft hoe PR, marketing, advertising en communicatie veranderd zijn door de opkomst van social media, met een paar leuke blunders er tussen. Must see!

Pagina delen: facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin