Koffie voor kennis: wat is een blog waard?


Niemand wil betalen voor online content!
Toch?

Sinds een paar dagen staat rechts op mijn blog een donatie button. Niet om als student te bedelen, maar als een klein experiment. Naar aanleiding van Karin Ramaker’s blog was het onderwerp van de wekelijkse #blogpraat namelijk de opbrengst van een weblog. Daarin werd gediscussieerd over wat nu de waarde van een blog is.

Wat levert het bloggen op voor een blogger?

En nee, geld was niet een van de eerstgenoemde beloningen. Helemaal terecht trouwens. Ik krijg namelijk verschillende beloningen door mijn blog: ik ontwikkel mijn (blog-) schrijfvaardigheden, ik krijg extra grip op de kennis die ik al bezit, ik bouw aan mijn personal branding, en krijg een gevoel van waardering als ik merk dat er gelezen en gereageerd wordt (zie ook dit artikel voor een overzicht van mogelijke blogbeloningen).

Tijdens blogpraat kwam echter ook geld als een vorm van beloning naar voren. Via een blog kan dit met advertenties en affiliate links, maar ook via een donatiemogelijkheid. Geheel vrijwillig uiteraard. Dit leek mij wel een leuk idee: kijken of de lezers van een blog een vrijwillige donatie willen doen als ze de kennis die ze op een blog opdoen (en de inspanning van de blogger) waarderen. Dus heb ik ook een donatieknop aangemaakt, waarmee bezoekers via paypal vrijwillig een volledig zelf aan te geven bedrag kunnen doneren als ze mijn weblog waarderen. Een kopje koffie is prima, maar als het alleen de suiker is ook. Niet een manier van bedelen (ik heb daar gewoon te weinig bezoekers voor ;-), wel een leuk experiment!

Pagina delen: Facebooktwitterpinterestlinkedin