Geënsceneerde video bij echte melding aanval ambulance

Gisteren werd mij weer even de kracht van Twitter duidelijk voor informatieverspreiding. Wat was het geval? Ik kreeg via Twitter een bericht binnen over een melding dat er in Alphen aan den Rijn een ambulance was aangevallen en dat de politie getuigen van dit voorval zocht. Het opvallende was dat er ook een video van het hele voorval van was.

ik maak mij vaak druk om situaties waar mensen niet respectvol met elkaar omgaan, dus zette gelijk een bericht op Twitter om aandacht te vragen voor deze oproep:

Het gevolg: de link is meer dan 60 keer geretweet.

Video niet echt

Aangezien ik toch een beetje ging twijfelen aan de video, ben ik later nog eens naar het oorspronkelijke artikel en de bijbehorende video gaan kijken, en kwam er toen achter dat de video helemaal niet bij het bericht zelf hoort, maar onderdeel is van een postbus 51 campagne over meer veiligheid op straat!

Oftewel: er is daadwerkelijk een aanval op een ambulance geweest in Alphen aan den Rijn, alleen de bijbehorende video is een viral en in scène gezet.

Aan de ene kant natuurlijk goed dat op deze manier de overheidscampagne verspreid wordt en men zich meer bewust wordt van agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak. Aan de andere kant roept het natuurlijk behoorlijk wat verwarring op als bij een echte politie oproep een in scène gezette video geplaatst wordt.

De video van postbus 51 is hier te zien:

Pagina delen: Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 gedachten over “Geënsceneerde video bij echte melding aanval ambulance

  1. Ja hè? Echt ongelooflijk dat mensen het überhaupt in hun hoofd halen om mensen die een publieke taak uitoefenen zo te benaderen. Deze video is dan wel nep, het bericht niet en dat zet toch aan het denken!

  2. Wat grappig dat ik die artikel nu van je lees. Hier werk ik namelijk nu, bij de Veilige Publieke Taak 🙂

Reacties zijn gesloten.