Nieuw reactie systeem Disqus binnen deze weblog

Dit weekend ben ik bezig geweest met een vernieuwde layout van mijn weblog, het integreren van twitter en facebook buttons en…. een nieuw reactiesysteem!

Ik ben erg benieuwd wat jij als lezer er van vindt, zodat er bijvoorbeeld geen fouten ontstaan. Want ondanks dat het een echte toevoeging van deze blog is volgens mij, staat de lezer centraal!

Ik zat al een tijdje jaloers te kijken naar blogs die het Disqus reactiesysteem gebruiken, voor meerdere redenen:

1) Het ziet er goed uit.
2) Je kunt reacties op reacties laten weergeven.
3) Conversaties die buiten de blog om over een blogpost gaan worden ook meegenomen (zoals Twitter, etc.). De discussie kan dus allemaal plaatsvinden op de blog in plaats van versnipperd over meerdere platforms zoals twitter.
4) Ik kan reacties makkelijker beheren en ook sneller reageren op deze reacties via een centraal systeem.
5) Lezers kunnen makkelijk reageren met een van hun online aliassen (via bijvoorbeeld Twitter of Facebook). Als gast reageren kan natuurlijk ook gewoon nog steeds.
6) De reacties blijven gewoon opgeslagen in Blogger, dus als er iets verkeerd gaat bij Disqus ben ik niet gelijk alle reacties kwijt.

Sinds een maand is het nu relatief eenvoudig om Disqus in Blogger te installeren, dus dat heb ik dan ook maar gedaan. Nu vind ik het als ‘nerd’ leuk om het te installeren en werkend te krijgen, maar het belangrijkste is natuurlijk wat jij als lezer er van vindt! Als er dingen zijn die niet (goed) werken, laat het mij dan weten in de reacties hieronder. Als een reactie geven niet lukt, informeer mij dan even via de andere digitale kanalen die je rechts ziet staan.

Pagina delen: Facebooktwitterpinterestlinkedin